Witaminki, witaminki - pieczemy jabłuszka w przedszkolu Drukuj

Pieczenie jabłekZ myślą o jesiennych witaminkach czterolatki poznawały warzywa i owoce. W świat „witaminowych" smaków wprowadzała dzieci Pani Irenka, która na co dzień przygotowuje pyszne posiłki. Przedszkolaki uczą się zdrowo odżywiać, poznawać smak i wygląd owoców i warzyw. Czterolatki korzystając z jesiennych darów sadu postanowiły upiec w przedszkolu rumiane jabłuszka. Przedszkolaki (czterolatki) samodzielnie napełniały wydrążone jabłuszka, pysznym dżemem. Tak przygotowane jabłuszka trafiły do gorącego piekarnika. Piękny zapach pieczonych owoców rozchodził się po całym przedszkolu. Własnoręcznie zrobiony deser bardzo smakował dzieciom. Zajęcia dostarczyły wielu wrażeń smakowych i dotykowych. Umiejętność zrobienia deseru przyda się zwłaszcza zimą. Polecamy!

Galeria zdjęć